Ofte stilte spørsmål

Vi har merket oss at mange lurer på de samme tingene når det gjelder utviklingen av det nye og flotte boligområdet på Rødshøgda. Her har vi samlet noen av de oftest stilte spørsmålene, og besvart dem så godt vi kan.

Hvor ligger Rødshøgda boligområde?

Svar: Rødshøgda boligområde ligger i vakre og barnevennlige omgivelser i den nordlige delen av Kongsberg, mellom Hindtåsen og Frydenbergåsen. Her har man kort avstand til Kongsberg bysentrum og bor i umiddelbar nærhet til fantastiske tur- og friområder sommer som vinter. Kjennerudvannet med sitt yrende sommerliv ligger i gangavstand fra tomtene. Rødshøgda er et naturskjønt og solfylt område hvor man vil trives.

Hvilke størrelser har tomtene?

Svar: Tomtene i A2-feltet har en størrelse fra 678 til 969 kvm.

Står jeg fritt ved valg av husleverandør?

Svar: Ja! Tomtene selges uten byggeklausul. Tomtekjøperne står dermed fritt til å velge sin egen husleverandør. Rødshøgda AS tilbyr sammen med Blink Hus Sigdal AS også pakker med tomt, grunnarbeid og hus.

Hva kommer i tillegg til oppgitte priser?

Svar: Det tilkommer dokumentavgift på 2,5 % av kjøpesum pluss tinglysningsgebyr på kr. 1 342,-. I tillegg må fremtidig eier selv dekke kostnaden for tilkobling på det offentlige kommunale vann- og avløpsnettet iht. kommunens prisregulativ. Øvrige kostnader knyttet til opparbeiding og tiltak inne på den enkelte tomt, som grøfter for tekniske installasjoner, terrengbearbeiding, byggegrop, grunnarbeid, overvannshåndtering og bygging av hus står den enkelte kjøper for.

Når blir det igangsettelse av vei og teknisk infrastruktur?

Svar: I oktober 2022 startet utbyggingen av teknisk infrastruktur på Rødshøgda, fra krysset i Lurdalsveien og inn til og med A2 feltet. I dette ligger anleggelse av kjørbare veier, gangveier, gatebelysning, vann, avløp, fiber og strøm. Arbeidet med teknisk infrastruktur for krysset, hovedveien, gangvei mot Frydenberg/Madsebakken og A2 feltet er estimert å være ferdig Q2 2023. Kjøpere vil bli holdt orientert underveis.

Når kan man forvente overtagelse av tomtene?

Svar: Overtakelse etter nærmere avtale, i takt med ferdigstilling av veier og teknisk infrastruktur. Det anslås ca. 6-8 måneders byggetid per salgstrinn. Estimert overtagelse for A2-feltet er 2. kvartal 2023. Kjøperne vil bli holdt oppdatert om byggeprosessen. Melding om overtakelse sendes kjøper ca. 30 dager på forhånd.

Hvilke boligtyper kan bygges på tomtene?

Svar: På hver tomt kan det etableres en enebolig eller en tomannsbolig med tilhørende garasje/uthus. I enebolig kan det i tillegg etableres én sekundærleilighet per tomt på inntil 35 kvm. Noen tomter egner seg for flat plate på mark og andre ligger i skrått terreng, egnet for bolig med underetasje.

Hvor langt er det til nærmeste barnehage og skole?

Svar: Madsebakken barneskole og barnehage ligger ca. 1,3 km unna langs trygg gang- og sykkelsti.

Hvilke attraksjoner kan man besøke i kongsberg?

Svar: I Kongsberg finner du kjente destinasjoner som Kongsberg skisenter, golfbanen, Basserudåsen Motorsenter, sølvgruvene, Norsk Bergverksmuseum, Lågendalsmuseet, Labromuseet og Kronene i Håvet, i tillegg til mye annet.

Hvilke fritidstilbud og friluftstilbud finnes i nærområdene til Rødshøgda?

Svar: Fra boligområdet på Rødshøgda har man naturen rett utenfor døren, hvor det kort vei til kjente turdestinasjoner som blant annet Stanga, Langevannstoppen, Kjennerudvannet og Hallhytta. Kjennerudvannet er blant annet kjent for sitt yrende liv med badegjester om sommeren, i tillegg er vannet egnet til padling og grilling, samt å skøyte på isen om vinteren. På vinterstid kjører Kongsberg kommune opp skiløyper fra Kjennerudvannet mot Hallhytta og løypenettet i Øvre Eiker. Det vil bli tilrettelagt for skiløype vinterstid gjennom den østlige delen av boligområdet. Innover Lurdalen kan man sykle eller gå på rulleski i vakre omgivelser langs vei med lite trafikk. Kongsberg er en vakker by med de fleste fasiliteter og aktiviteter man kan ønske seg. Her finnes et godt utvalg butikker, kjøpesenter, hoteller, skoler, barnehager, treningssenter osv. I tillegg kan byen skilte med fantastiske idrettsanlegg og flere idrettslag, noe som legger til rette for å prøve de fleste idrettsgrener. Kongsberg Skisenter lyser byen opp på vinteren og byr på fantastiske skibakker.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med vår megler.

Meglerfoto Carl Edvard Waal Halvorsen
Name

Carl Edvard Waal Halvorsen

Position

Eiendomsmeglerfullmektig

E-mail

carl.edvard.waal.halvorsen@dnbeiendom.no

Phone number

+47 905 38 216

Vi holder deg oppdatert!

Ønsker du å holdes oppdatert om utviklingen av prosjektet og lanseringen av de første boligene? Registrer din interesse.